TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Itt van már

Kineziológia magazin 30. száma (2014/06)

Futóverseny, kapkodás-tréning, telefonba, vagy papírra írt listák, nehogy kifeledj valamit, nehogy elfeledj valakit. Mindig a másiké, mindig a másoké az Ünnep? Hol is vagy Te? Megünnepled magadat? Magadat felköszöntöd? Megállsz-e egy–egy pillanatra, hogy önmagadhoz szólj? Keress egy nyugodt helyet, ülj be kedvenc foteledbe, vagy a földre párnák közé, zárd ki a külvilágot. Legyél magaddal egy kicsit.

Idézd fel a régi ünnepeket, régvolt Karácsonyok illatát. Lásd magadat, mint izgalommal teli kisgyereket, aki alig várja a reggelt. Láss hófödte háztetőket, havas, kihalt utcákat, az ablakokon kiszűrődnek az ünnepi fények.

Ott, akkor, te vagy az ünnepelt. Neked készül minden. Azért, hogy örülj, hogy felfényesedjen a szemed, hogy tágra nyílt pillantásod csodálattal fogadja be az elvarázsoló színeket. A hatalmas karácsonyfa (bármekkora is volt, bizony óriási volt), a színes-csillogó díszek, a vanília, a fahéj, a mézes illata, a csodásan becsomagolt ajándékok.

S a felnőttek, ahogy lesték, hogyan is fogadod ezt, lesték örömödet –, ezért tették, ezért készültek. Ott van Apu, és ott van Anyu. És te vagy a gyerekük. Mikor jutott ez legutóbb eszedbe? Az, hogy rád néznek szeretettel, büszkeséggel, hogy megsimogatják a fejedet, hogy magukhoz ölelnek.

Akkor már hetek óta Rád gondoltak, minek örülnél, mit is vegyenek? Titokban dugdosták az ajándékokat, tervezgették a díszeket. S amikor eljött a Nagy Nap, a Te csillogó szemed volt jutalmuk. Látod-érzed, ahogy elszorul a torkod, ahogy könnyes lesz a szemed. Az örömtől. Neked készült az Ünnep.

Még akkor is, ha ritka volt a béke, az Ünnep kisimította a harcokat/arcokat. Ha akkor nem volt már Veled apu, vagy Anyu, akkor is ott volt a lelke melletted.

S most, tedd el szívedbe ezt az érzést, az átölelő szeretetet. Őrizd lelkedben, s tudd, bármerre haladt is a világ, változtak kapcsolatok, megéltél veszteségeket – ez ott marad veled. Hogy végtelenül fontos voltál.

Ne feledd. Becsüld ezt meg. Tiszteld ezt az érzést, őrizd meg önmagadnak. Lehet, hogy már senki sem ünnepel téged. S ha ünnepel is, nem így, nem ennyire, nem ekkora feltétlen szeretettel… Tedd meg Te magaddal. Ünnepeld magadat úgy, ahogy ők tették valaha, s most Te öleld magadhoz magadat, simogasd meg Te a lelkedet. Itt van az Ünnep…

dr. Varju Márta


Impresszum: Üzemelteti az „ALTERNA” Oktatási, Ismeretterjesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; Cégjegyzékszám: 01-09-464336; Adószám: 12084247-2-43; Statisztikai számjel: 12084247-8559-113-01;  Statisztikai ágazati kód: 8624; Az Alterna Kft. bankszámlaszáma: K&H Bank 10401093-50526774-75751007; Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 37. mfszt. 3.; Telefon: 1/202-7400, 30/940-3066; E-mail: info(kukac)alterna.hu; info(kukac)europa-akademia.hu; Igazgató és felelős szerkesztő: dr. Varju Márta; NMHH nyilv. szám: 20592-2/2011.