TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Visszapillantó

Kineziológia magazin 42. száma (2016/12)

Lassan itt az esztendő vége, s valamiféle összegzés készülődik bennünk. Visszapillantás. Mi is történt, mit tettünk, s mit nem, merre fordultunk, egyáltalán volt-e keresztút előttünk?
Volt-e célunk erre az évre, volt-e terv? S meddig jutottunk a megvalósításban? Jöttek-e velünk az úton? Vagy egyedül voltunk, magányosan? S aki jött, az valóban társ volt az úton? Mi késztette arra, hogy velünk legyen? Egyfelé vitt-e a cél? Voltak-e mélypontok, kifáradás, hit-elvesztés? Erőre kaptunk-e?

Ajánlanék egy kis munkát ezzel. Vegyél elő egy papírt (persze üres legyen, s lehetőleg A4-es – de ez lényegében mindegy). Válassz egy színt, s rajzolj egy grafikont a papírra, vízszintesen. Ne foglalkozz azzal, hogy ez felfelé, avagy lefelé tart, hogy milyen hegyvonulathoz hasonlít. És most ezt tedd meg, és ne olvasd tovább írásomat.

 

Amikor visszatérsz soraimhoz, folytassuk a grafikonnal, mit is jelenthet, mit is mutathat ez Neked. A grafikon kezdőpontjához írd oda: 2016. jan. 1., a grafikon végpontjához írd oda: 2016. dec. Húzz egy függőleges vonalat (más színnel), mellyel felezed a grafikont (ezzel kb. a papírt is felezni fogod), s írd oda: 2016 júl. 1. Ezután húzz egy vízszintes vonalat az első ponttól a végső ponthoz, szintén más színnel.

S most nézz rá a grafikonra. Belső világod kivetített egy rajzot, képet arról, milyennek is látod a lassan már a hátad mögött lévő évet. A vízszintes egyenes vonalhoz képest mélypontok és csúcsélmények; aktivitás és passzivitás; a mindennapok mókuskereke...
Rendelj hozzá az egyes mintákhoz időpontot és eseményt. Pl. van egy erős mélypont, előzmény nélkül, mint egy zuhanás, kikalkulálod az idővonalon, milyen időponttal kapcsolódhat össze, s eszedbe jut, akkor közölték a munkahelyeden, hogy nincsen rád többé szükség. Vagy látsz egy kiemelkedő csúcspontot, s amikor beazonosítod, milyen időponthoz is köthető, rájössz, hogy akkor lettél szerelmes... Hosszú, szinte alig kiemelkedő/süllyedő vonal mutathatja, hogy stagnált az életed, lehet, hogy passzivitásba merültél, csak tetted a dolgodat, „semmi nem történt”, belefásultál a mindennapokba.
Arra kérlek, hogy csinálj egy elemzést erről, s ha van kedved, küldd el nekem emailben. A legjobb 3 elemzést közzétesszük Magazinban. A papírt is szkenneld be, vagy fotózd le, s csatold a leveledhez. Mindhárom kedves Olvasónk megkapja A csakrák bölcsessége Munkafüzetet és ehhez a Csakra jóskártyát (Bioenergetic Kiadó).
Várlak a közös kalandozásra. S azt kívánom, hogy jövőre, amikor újra megcsinálod ezt az összegzést, sok-sok hegycsúcs tarkítsa idővonaladat!
dr. Varju Márta

dr. Varju Márta


Impresszum: Üzemelteti az „ALTERNA” Oktatási, Ismeretterjesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; Cégjegyzékszám: 01-09-464336; Adószám: 12084247-2-43; Statisztikai számjel: 12084247-8559-113-01;  Statisztikai ágazati kód: 8624; Az Alterna Kft. bankszámlaszáma: K&H Bank 10401093-50526774-75751007; Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 37. mfszt. 3.; Telefon: 1/202-7400, 30/940-3066; E-mail: info(kukac)alterna.hu; info(kukac)europa-akademia.hu; Igazgató és felelős szerkesztő: dr. Varju Márta; NMHH nyilv. szám: 20592-2/2011.